Emirates po celém světě provozuje více než 30 letištních salónků

Při příležitosti znovuotevření salónku Emirates v odbavovací hale C na Mezinárodním letišti v Dubaji, sedmého dubajského salónku, který byl po pandemii znovu otevřen, se cestující mohou těšit na mimořádně pohodlné cestování během nadcházející cestovní špičky, a to díky salonkům Emirates, kterých je po celém světě nyní otevřeno již více než 30.

Nově otevřený salónek Emirates Lounge se nachází v hale C, vedle brány C09, rozkládá se na ploše 1 308 m2 a nabízí 265 míst k odpočinku, relaxaci a možnosti se občerstvit před samotnou cestou. Zákazníci First a Business Class mají vstup do salónku zdarma, stejně jako členové stříbrných, zlatých a platinových programů Skywards. Cestující v Premium Economy a Economy Class si mohou zakoupit vstup v hodnotě 150 dolarů bez daně a za pouhých 125 dolarů je salónek zpřístupněn pro členy věrnostního programu Emirates Skywards.

V současné době jsou salónky otevřeny 24 hodin denně, 7 dní v týdnů, tak aby vyhověly vysoké poptávce v období svátků. Cestující mohou v salónku odpočívat až 4 hodiny před odletem.

Salónky nabízejí cestujícím možnost osvěžení a oddychu v podobě speciálních sprch a koupelen, přebalovacích pultů pro děti, televizí, které jsou rozmístěné po celém salónku, bezplatné Wi-Fi ve všech prostorách, počítače a tiskárny, včetně prostoru, kde si cestující mohou nabíjet svá elektronická zařízení. K dispozici je rovněž plně vybavené business centrum včetně zasedacích místností s projektory a individuálními pracovními stanicemi s dotykovou obrazovkou.

Společnost Emirates disponuje rozsáhlou sítí 39 letištních salónků, včetně sedmi v Dubaji a 32 umístěných na hlavních letištích po celém světě. Všechny jsou navrženy se stejným důrazem na detail a s ohledem na výjimečnost služeb, které nabízejí. Na Mezinárodním letišti v Dubaji na Terminálu 3 se nachází všech sedm dubajských salónků Emirates, tři pro zákazníky First Class a tři pro zákazníky Business Class a jeden salónek Emirates Lounge, který je určen všem prémiovým zákazníkům. V rámci světa jsou tyto salónky také dostupné v Aucklandu, Bangkoku, Birminghamu, Bostonu, Káhiře, Kapském Městě, Kolombu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Glasgow, Hamburku, Londýně Gatwick a Heathrow, Los Angeles, Manchesteru, Melbourne, Miláně, Mnichově, New Yorku, Paříži, Perthu, Římě, San Franciscu, Singapuru a Sydney.

Salónky Emirates v Dubaji jsou charakteristické například přítomností salónků se šampaňským Moët & Chandon, které najdete v salónku určeném pro Business Class v hale B, kde se ikonická cuvée snoubí s lahodnými kanapkami připravovanými oceněnými šéfkuchaři s michelinskou hvězdou. Ve First Class salónku v hale A se nachází butik s kvalitními víny a luxusními lihovinami Le Clos, kde jsou vám k dispozici someliéři, kteří vám doporučí vybraný ročník vína podle vašich chutí. Cestující si zde mohou zakoupit oblíbená vína, která se servírují na palubě Emirates v prodejnách Le Clos nacházejících se mimo salónky v odbavovacích halách A a B. K dispozici je rovněž Cigar Bar, což je oddělený kuřácký prostor v saloncích v hale A s pohodlnými koženými křesly a nabídkou doutníků. Cestující si dále mohou vychutnat nové koncepty, jako je Barista Experience by Costa Coffee a načerpat energii v Health Hub nabízející širokou škálu nutričně výživného občerstvení a čerstvé šťávy pro cestující, kteří chtějí posílit své zdraví. Součástí relaxačních služeb před cestou jsou také lázně Timeless Spas, kde si mohou cestující vybírat z charakteristické nabídky procedur a kosmetických terapií. Pro malé letce jsou v dětském koutku připraveny hračky a videohry a také chutná jídla pro děti.