Hvězdné Vánoce na Broadway byly příjemným adventním pohlazením

Vyprodané divadlo Broadway slavilo Vánoce stylově. Pozvání přijali hvězdní hosté:  houslový virtuos Jaroslav Svěcený společně s orchestrem Virtuosi Pragenses, operní pěvec Štefan Margita společně s Iris Moris a Michalem Kindlem, zpěvačka Leona Machálková s kapelou, operní a muzikálový zpěvák Marian Vojtko a zpěvák Petr Kotvald s kapelou.

Galakoncert HVĚZDY VÁNOC moderovala producentka Monika Trávníčková společně s moderátorem České televize Jiřím Václavkem. O úvod se postaral dětský pěvecký sbor Vrabčáci společně s Dušanem Růžičkou. Následovaly krásné klasické melodie v podání houslového virtuosa a popularizátora klasické hudby, ale také soudního znalce smyčcových hudebních nástrojů Jaroslava Svěceného. Skladby od J. S.Bacha, proslulého Vivaldiho Čtvero roční období a Fritze Kreislera hrál  na housle z roku 1780 zahrál  Zpěvák a král českých diskoték Petr Kotvald zazpíval několik svých písní a nechyběl ani jeho největší vánoční hit Vánoce Hrajou Glórijá. Ve zlaté róbě zazářila 

Leona Machálková, která nezapomněla na legendární a slavnou píseň z pohádky „Tři oříšky pro Popelku“ s názvem Princové z pohádek. Marian Vojtko zazpíval několik muzikálových písní na domovské scéně Divadla Broadway.

Velký potlesk sklidil Štefan Margita se svými kolegy klavíristou Michalem Kindlem a violoncellistkou Iris Moris. Zavzpomínal na svoji milovanou Haničku a árii Ave Maria poslal zesnulé manželce. Přichystal malé překvapení i Monice Trávníčkové a zazpíval ji k narozeninám.

Večer byl především věnován podpoře Nadačnímu fondu Šťastná hvězda. Hlavní partner Development Minářová – Eva Minářová darovala NF 30.000Kč. Zakladatelka NF Šťastná hvězda Alena Skovajsová prozradila, že finanční prostředky budou využity na koupi invalidního vozíku.  

A protože tento večer sklidil obrovský ohlas u diváků, již jsme se domluvili na dalším Galakoncertě „HVĚZDY VÁNOC“  v Divadle Broadway, a to  11. 12. 2023 a vy můžete být společně s námi u toho, prozradila producentka projektu.