Nákupní tip: Darujte k Vánocům starožitný šperk

Lámete si hlavu s dárkem pro někoho, kdo nic nepotřebuje? Chcete letos potěšit své blízké originálním darem, který zaujme na první pohled? Vsaďte na takový, který si získá srdce vašich drahých, ale zároveň bude mít přidanou hodnotu v podobě uložení financí do něčeho cenného. Vsaďte na vintage šperk!

Na začátku každého úspěšného dárku je láska a příběh. Starožitný šperk snadno spojí nostalgii, udržitelnost i módní trendy. A zároveň v období krize, kdy peníze ztrácejí hodnotu, se stane časem prověřenou dlouhodobou investicí. Své o tom vědí v antiku Antique Cinolter, který působí na českém trhu již od roku 1991. Jeho majitelem je Martin Cinolter, který s láskou a citem vybírá pro své klienty a zákazníky ty nejzajímavější starožitné kousky. 

Co je staré, stává se opět novým

Starožitné šperky se podle módních odborníků stávají trendem. Trendem, který jde navíc ruku v ruce s udržitelným smýšlením. Mezi jejich milovníky patří ženy i muži hledající šperky s historií a osobním poselstvím, ale také mladší „probuzená“ generace, jež si uvědomuje dopad módního průmyslu na životní prostředí a hledá alternativní způsoby nakupování. Antique Cinolter patří mezi špičku v oblasti nákupu drahých kamenů a starožitných šperků. Nabízí zboží v různých cenových kategoriích, dostupné širokému portfoliu zákazníků. 

Co šperk, to originál: jaké vintage šperky letos vybrat pod stromeček?

Tip do 5.000 Kč

Zlatá jehlice

Jehlice do kravaty nebo do klopy ze žlutého 14karátového zlata se syntetickým rubínkem a perličkami vyrobená v polovině 20. století.

Tip do 50.000 Kč

Prvorepublikový zlatý náramek - kruh

Pevný náramek vyrobený v meziválečném období ze žlutého 14karátového zlata, technikou tzv. dutého zlata. Zdobený po obvodu jemným gravírováním. Značeno československý puncem "čejka" ze 20. let 20. století.

Art deco zlatý prsten se starobrusnými diamanty

Prsten art deco stylu se zajímavě vrstvenou hlavou je vyroben ze žlutého a bílého 14karátového zlata. V centru korunky jsou zasazeny 2 diamanty starého briliantového brusu o jednotlivých vahách 0,20 ct, barvy H a čistoty VS2 - Si1.

Je značen platným českým puncem pro staré zboží - "klas".

Tip do 200.000 Kč

Zlatý šatlén – kuřácká souprava

Šatlén - kuřácká souprava se čtyřmi přívěsky (zapalovač, párátko, nožík s pilníkem a nůžtičkami, propichovač doutníků) na zavěšení na knoflík. Zhotoveno z gravírovaného růžového zlata.

Tip do (okolo) 500.000 Kč

Zlatý prsten se starobrusným diamantem 1,51 CT

Prsten pocházející z období první republiky vyrobený ze žlutého a bílého 14karátového zlata je osazen krásným diamantem starého briliantového brusu o váze 1,51 ct, barvy G a čistoty VS1. Korunka z bílého zlata má na bocích ozdobné průřezy a kolem kamene je zdobena technikou millegrain (doslova "tisíc zrnek").

Prsten s diamantem 1,50 CT

Prsten zhotovený z růžového 14karátového zlata zdobený solitérním diamantem polštářkového brusu (anglicky "cushion cut") o váze 1,50 ct. Diamant má barvu I a čistotu Si2. Prsten je opatřen rakousko-uherským puncem "lišky" s písmenem "C" (puncováno v Praze) a výrobní značkou "FF" pravděpodobně patřící šperkaři Františku Funkovi, který se vyučil zlatnickým mistrem v Karlových Varech roku 1857.

Více informací naleznete na https://antiquesprague.cz.