Iva Malec je velká bojovnice, která to v kuchyni rozhodně umí!

Diváci Voyo už znají celkového vítěze populární soutěže MasterChef Česko, ale někteří, vyhráli již v průběhu samotného klání. Iva Malec je velkou bojovnicí a nikdo o tom rozhodně nepochybuje. Před dvěma lety dostala, když pekla doma dort se jí z minuty na minutu změnil život. Měla mrtvičku a ochrnula na půlku těla. Tvrdá rehabilitační dřina ji po půl roce vrátila do života. Největší oporou jí tehdy byly dcerky Natálka a Paťka, její maminka, rodina, ale také exmanžel, bývalý slovenský reprezentant Tomáš Malec, který se vzorně staral o děti. My jsme ji potkali před časem na slavnostně otevřen 1. český Trading Floor, kde byla nejen hostem, ale především připravovala sladká potěšení pro hosty, a i díky ní se  a stále se mluví o velkoleposti celé akce.

Jak se Vám vaří před kamerami, je to velký stres?
Stres je to každopádně, protože člověk je tam limitovaný tím časem. Doma je to určitě větší pohoda, protože máte klid a má čas si spoustu věcí rozmyslet, připravit dopředu, ale tam je to na všechno na první dobrou. Tam ten stres je oprávněný a je.

S kým si nejvíce v soutěži rozumíte?
Je to určitě Terka, to jednoznačně – ona je moje mladší já. Já se v ní totálně vidím a prostě ona je moje láska. Co se týká ostatních, tak většinou s chlapy jsem si rozuměla, Martin, Ondřej, Lubin, Robin a vlastně i ostatní, ale těžko se mi to určuje do nějakého žebříčku, protože my jsme tam byli jako jedna velká banda a fakt si myslím, že jsme si sedli. I když jsme byli každý úplně rozdílný, i jiné osobnosti, tak jsme si neskutečně sedli, což bylo za mě úplně super.

Kterého z porotců máte nejraději?
Za mě je to určitě Přemek, protože my jsem si neskutečně sedli povahou. My jsme podle mě úplně stejní. On je blázen, já jsem blázen. Rád spojoval věci, které byly nespojitelné, a já to mám tak nějak podobně, jako on.

Jaké je po čase se vidět s Alžbětou Minaříkovou alias Betty a Vojtou Urbanem ze soutěže MasterChef?
Naposledy jsem se viděla s děckama – já jim říkám děcka, protože jsem se cílila po celou dobu natáčení jako jejich mamina, i když jsem tam nebyla úplně nejstarší, ale stále jsem je tak měla, že jsem je objímala, stále jsem je objímala, když jsem viděla, že někdo je smutný, tak říkám, „pojď sem, já tě obejmu“ a už to tam tak nějak fungovala mezi námi.

Foto: se svolením F.X.C.G. Education