Duševní pohodu načerpáte v přírodě, nejlépe v kolekci značky Columbia

Značka Columbia Sportswear přichází letošní podzim s ucelenou kolekcí, která vás obleče do rozmarů podzimního počasí od hlavy k patě. Díky řadě oceňovaných technologií vás tak ochrání před deštěm, větrem i chladem bez jakéhokoliv kompromisu. Vy se naopak budete moci věnovat toulkám v přírodě, po horách či v lese a čerpat z přírody sílu a duševní pohodu, načerpat energii v rámci tzv. ekoterapie. Ta je ideální pro všechny věkové skupiny a velmi prospívá duševnímu i fyzickému zdraví. Je již dobře zdokumentováno, že pobyt v přírodě může zmírnit stres a pomoci s pocity úzkosti či deprese. Může dokonce zlepšit paměť a kognitivní funkce, ale také zlepšit fyzickou kondici, jako je vytrvalost, obratnost a pohyblivost. Pomáhá odbourávat únavu i různými zdravotními problémy. Lidé se při pohybu v přírodě cítí uvolněněji a tak i více a lépe komunikují. Nebojte se tohoto uvolňujícího dobrodružství, není špatné počasí, jen špatné oblečení. I nevyzpytatelný podzim má své neopakovatelné kouzlo, které se vám vryje do paměti. Proto je potřeba, abyste si pobyt v přírodě co nejlépe v celkové pohodě užili a co nejvíce z něj také vytěžili, mít i správné oblečení a vybavení.

Na podzimní toulky přírodou je ideální oblečení vrstvit, abyste mohli lépe reagovat na měnící se teplotu a počasí. Využijte technické materiály, které vám zajistí prodyšnost, nepromokavost a teplo, ale zároveň neprofouknou. Jako mezivrstva je ideální fleecová bunda, na kterou stačí pak lehká voděodolná větrovka nebo lehce zateplená bunda využívající například i termoreflexní technologie Columbia Omni-Heat. Bundy volte lehké, neobjemné a pohodlně sbalitelné třeba do kapsy bundy nebo ty vybaveny systémem intercharge, který umožňuje do vnější bundy vepnout  jako tepelnou mezivrstvu další bundu. To vše naleznete v nové podzimní kolekci outdoorového experta – značky Columbia, která nabízí např. špičkovou voděodolnou technologii OutDry, kterou oceníte u oblečení, ale zejména pak u obuvi. Nebo velmi pokročilou termoreflexní technologii Omni-Heat Infinity. Kromě funkčnosti se kolekce pyšní propracovanými střihy, atraktivními barvami a vzory, které lze skvěle sladit do stylového outfitu.

Boty Columbia do terénu a podzimní nepohody

Novinkou v kolekci je univerzální turistická bota Columbia Peakfreak II. Technický design této obuvi Columbia je navržen tak, aby boty zajistily pohodlí a podporu po celý den. Kombinace padnoucího střihu a odpružení udrží vaše nohy stabilní a v pohodlí na dlouhých túrách i v náročném terénu. Díky patentované technologii OutDry jsou zcela voděodolné a zároveň prodyšné. Textilní svršek zpevňují přivařené syntetické prvky. Navic Fit System poskytuje přirozenou fixaci střední části chodidla zatímco lehká mezipodešev Techlite+ Single s hustou pěnou zaručuje dlouhodobé a kvalitní tlumení na všech typech povrchu. Gumová podrážka Adapt Trax zajistí výjimečnou trakci v každém terénu za sucha i za mokra. Boty Columbia Peakfreak II jsou k dispozici v dámském a pánském provedení, ve dvou variantách – klasické nízké za 3 399 Kč a vyšší ke kotníkům za 3 699 Kč. Na výběr je samozřejmě i několik barevných verzí od každého modelu.

Funkční bundy Columbia do nepohody

Na poli bund je letošní novinkou model Columbia Pebble Peak. Ať už máte na letošní podzim a zimu v plánu cokoli, tato lehká péřová bunda Columbia překoná všechny překážky. Pokročilá tepelně reflexní technologie Omni-Heat Infinity a prachové peří RDS s plnivostí 700 cuin jsou navrženy tak, aby vás spolu s konstrukcí tepelného těsnění udržely v teple, i když teplota klesne. Zip-in a 3bodový výměnný systém umožňuje vepnout přímo do bundy další vrstvu nebo tak využít bundu samotnou do jiné bundy. Mezi její praktické funkce dále patří kapsy na zip, kapuce, nastavitelný lem a možnost sbalení do kapsy na ruce. V kolekci je v dámské i pánské verzi a několika barevných variantách za 6 499 Kč.

Zateplená hybridní bunda Columbia Powder Lite s kapucí je vše, co potřebujete pro podzimní dny, které s sebou přinášejí přetrvávající chlad a déšť. S voděodolnou membránou a termoreflexní podšívkou Columbia Omni-Heat zůstanete v suchu a teple bez ohledu na to, jaké počasí zrovna dominuje. Ochranná kapuce nebo vysoký límec, chránič brady, kapsy na ruce a nastavitelný lem se stahovací šňůrkou chrání před suchým větrem a poskytují maximální pohodlí. Cena je  2 999 Kč