Carmen a jiné lásky Andrey Kalivodové...

Exkluzivní koncert operní pěvkyně a sólistky Národního divadla Andrey Kalivodové nazvaný „Carmen a jiné lásky“ byl věnovaný především hudebním láskám této divy. Barokní sál Emauzského kláštera byl vyprodaný do posledního místa.

Lásky ve všech podobách v průřezu tvorby největších velikánů české i světové operní a muzikálové tvorby v podání Andrey Kalivodové vyvrcholili závěrečným duetem z Bizetovy Carmen, který doslova zvedl celý sál ze židlí.  Jako partnera pro tuto strhující scénu  a hosta koncertu si operní diva vybrala předního českého tenora a jednoho z mála čistých wagnerovských tenorů u nás Jakuba Pustinu. S ním také oslaví své půlkulaté jubileum na jevišti Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kam se Andrea Kalivodová vrací jako Carmen po neuvěřitelných patnácti letech. Navíc v kostýmech velmi krásného, klasického a úspěšného Troškova provedení Bizetovy Carmen ve Státní opeře Praha.

Na úspěchu a skvělé atmosféře celého večera měl podíl také výkon klavíristky Ladislavy Kaspříkové i průvodní slovo Štěpánky Duchkové a v neposlední řadě doslova čarující prostředí Emauzského kláštera. Jak sama říká hlavní protagonistka: „Tento koncert byl pro mne výjimečným a posvátným i prostředím, ve kterém se konal, proto jsem s velkou pokorou a respektem přijala možnost obléknout krásné šaty a diamantové šperky ALO Diamonds od skvělého stylisty Jakuba Eliáše. Jeho práci skvěle doplnila vizážistka Silvie Sieger.“

Koncert byl i jakousi předzvěstí půlkulatých narozenin naší přední mezzosopranistky. Mezi gratulanty tak nechyběl např. prof. Tomáš Zima, bývalá ředitelka Kanceláře prezidentských zpráv, sekretářka pěti amerických prezidentů a stále úžasná dáma paní Eliška Hašková Coolidge, rodina Kinských del Borgo, senátorka Miluše Horská, Jadran Šetlík a řada dalších hostů, kteří přišli po koncertu osobně pogratulovat k výkonu i nadcházejícímu jubileu. Příjemné prožitky z koncertu doznívaly ještě na soukromé párty v kavárně  Václava Posířila Café & Bar Stromovka Collection.

Naše přední česká Carmen chystá už nyní pro letní sezónu 2023 oblíbenou formu open air této krásné a stále živé opery.