STYL a KABO i letos představí jedinečné kolekce oblíbených značek

Brněnské veletrhy módy STYL a KABO jako vždy přichází s trendy nadcházející sezony. Za dobu své existence přivedly na český a slovenský trh celou řadu zahraničních značek a samozřejmě daly prostor i domácím hráčům. Dnes jsou primárně B2B prezentací módního průmyslu pro český a slovenský trh.

STYL
22.-24.8. 2020

Obchodní dny módy

KABO
22.-24.8. 2020

Obchodní dny obuvi a koženého zboží

Značky, o které letos rozhodně nepřijdete!

Fashion M&M je společnost zabývající se textilní a módní tvorbou již od roku 2004 s vlastní šicí dílnou s dvaceti zaměstnanci kousek od Kutné Hory. Potisk látek vytváří pomocí sublimace podle obrazů vizuálního nezávislého umělce Jakuba Ječmínka. Každoročně navrhuje kolekce jaro/léto a podzim/zima.

MODĚVA oděvní družstvo Konice přichází s kolekcí pro sezonu podzim-zima 2020/2021 tvoří dámské a pánské vlněné pláště. V nabídce najdete jak klasické, tak sportovní i trendy střihy a vybrat si lze z mnoha barevných odstínů, délek i materiálů. Barevnou škálu vlněných materiálů v přírodních odstínech od jemně starorůžové až po šedou a černou oživuje kolekce trendy italských materiálů.

Ateliér Donát je českou firmou s dlouholetou tradicí na trhu. Jejich nezaměnitelné modely si oblíbily ženy v Čechách, na Slovensku, v Německu a Rakousku. A jak lze charakterizovat módu Ateliéru Donát? Zjednodušeně řečeno, jde o sportovně elegantní look, který se nese napříč všemi kolekcemi a odpovídá požadavkům moderní ženy a uspěchané době. Autorský rukopis je za dobu trvání ateliéru více než autentický.

Ruská značka Level-Pro představí kolekci klobouků a doplňků pro sezónu podzim/zima 2020/2021, která ztělesňuje filozofii moderního stylu. Zákazníci podle průzkumu preferují kvalitu a klasické materiály. Proto se kolekce speciálně zaměřuje na variace kostkového vzoru.

Nenechte si ujít veletržní novinku FASHION2DAYS

Na přehlídkovém mole se objeví nová kolekce #mysoul #mymind od designérů a životních partnerů Alešbáry, kteří tvoří z přírodních materiálů, jako je třeba merino či hedvábná organza. „Chybět nebudou ani zajímavé kousky od Ivety Řádkové, Petra Kaloudy či Luďka Hanáka,“ prozradila mluvčí projektu Dita Brančíková. Návštěvníci se však mohou těšit také na modely z kolekce LINE Luďka Kellnera, která je ovlivněna temnými myšlenkami se světlým výhledem do budoucnosti, které uzavřou růžové sny…

Známá designerská jména doplní tvorba studentů Střední školy designu a módy Prostějov (SŠDAM Prostějov). Studenti Modelářství a návrhářství oděvů představí část své tvorby. Tento umělecký obor navázal na dřívější oděvnictví a byl dále rozšířen o předměty výtvarného charakteru. Studenti se učí vnímat oděv jako výtvarný objekt. Jejich originální modely, které dostanou svůj prostor, vznikly jako závěrečné pololetní nebo maturitní práce. Některé z nich jsou tematické, jako například oděvy na téma Tradice s užitím ručního tisku.

Uvidíte také ukázky klauzurních a maturitních prací studentů a oceněné modely ze studentských soutěží, které vznikly v rámci předmětu Navrhování oděvů, pod vedením pedagogů Yvony Leitner a Radky Koskové. Brýle k modelům zapůjčila Optika Wagner zakládající si na absolutním přístupu ke klientovi, špičkovém vyšetření očí na nejmodernějším přístroji této doby.

Pomyslnou třešničkou na dortu FASHION2DAYS bude v neděli odpoledne přehlídka luxusního spodního prádla značky WERSO od Jiřiny Matoušové.

FASHION2DAYS v rámci brněnských veletrhů STYL a KABO 

Sobota 22. srpna 2020

10:30    STYL SHOW
11:30    DESIGNERS SHOW
13:00    STYL SHOW
14:00    DESIGNERS SHOW
15:00    SŠDAM – škola designu a módy Prostějov
16:00    Luděk Hanák – designer

Neděle 23. srpna 2020

10:30    STYL SHOW
11:30    DESIGNERS SHOW
13:00    STYL SHOW
14:00    DESIGNERS SHOW
15:30    Werso – Jiřina Matoušová, přehlídka luxusního prádla

FASHION2DAYS bude přístupný jak B2B návštěvníkům STYL a KABO, tak i laické veřejnosti za symbolické vstupné 150,- Kč/osobu. Jednodenní lístek lze zakoupit pouze u vstupu na výstaviště. Návštěvníci se do pavilonu P nejlépe dostanou bránou číslo 7, pokud se vydají pěšky a autem pro změnu bránou číslo 9. Držitelé Klubové karty STYL a KABO mohou FASHION2DAYS navštívit bezplatně.

Doplňující informace:

Každá osoba pohybující se v pavilonu P je povinna mít nasazenou roušku (viz aktuální vládní nařízení). Pokud návštěvník zapomene svou roušku, může si ji ve foyer pavilonu P na pokladně zakoupit. K dispozici budou v pavilonu P zdarma i jednorázové rukavice.

Více informací naleznete na https://www.bvv.cz/styl-kabo/.