Tuzemské léto s Božkovem!

Venkovní teploty pomalu šplhají nahoru, a to znamená jediné – léto je tady! Pokud stále nemáte představu o tom, jak naložit s následujícími měsíci, nechte se inspirovat některým z našich Božanských doporučení a obohaťte se o nezapomenutelné zážitky! Ať už si vyberete čas strávený u vody, v přírodě nebo ve víru festivalové atmosféry, Božkov vám do něj navíc přileje notnou dávku zábavy.

V kempu v pohodovém tempu

Vodácká tradice je sázka na jistotu. Kdo by nemiloval plavbu skrz romantickou přírodu a letní večery u ohně? Vsaďte letos na tuhle ověřenou kartu a vydejte se na vodácké dobrodružství i vy! Klasikou je naše nejznámější řeka Vltava, která je prostě správnou volbou pro každého. Půjčte si na jihu Čech kánoi nebo raft a nechte se unášet po proudu Vltavy zpět směrem ku Praze. V Českém Krumlově navštivte kemp Zlatá Koruna nebo Vltavan. U Rožmberka pak nevynechejte kemp Rožmberk nebo hotel U Martina. Na Božanské vodáky v nich budou čekat krásné hostesky, které se postarají o ten pravý letní zážitek.

Božkovská zóna na festivalech

Festivaly k létu neodmyslitelně patří a dodávají mu ten správný rozměr. Letošní sezóna začala Votvírákem a Rock for People a bude pokračovat festivalem Pekelný ostrov (30. 6. – 2. 7.). Pokud vás rocková hudba neláká, zamiřte na Mighty Sounds (8. – 10. 7.) zaměřený na žánry punk, ska a další. A jestli preferujte spíše českou popovou scénu, navštivte festival Štěrkovna Ostrava (28. – 30. 7.). Na všech festivalech se také můžete těšit na novou Božkovskou zónu, která vám poskytne ideální místo k odpočinku i zábavě a samozřejmě vás parádně osvěží. Možnosti tedy máte opravdu neomezené, stačí si jen vybrat!

Božský výlet do přírody

Pokud vás voda nebo festival přeci jen neláká a raději preferujete klidnou a suchozemskou formu zábavy, místo plavby si společně s kamarády nebo s rodinou jižní Čechy projděte. Zajeďte si například na vodní nádrž Lipno. Nemusíte se bát, Lipno není jen o koupání, v jeho okolí vede několik turistických tras, které vás provedou zdejší nádhernou přírodou. Cestou rozhodně zamiřte také do nedalekého Českého Krumlova nebo se vydejte prozkoumat státní hrad Rožmberk, který je obklopen nádhernými lesy a říční zátokou. Po výletě se nezapomeňte občerstvit v některém z našich božanských kempů, např. v kempu u Trojce nebo v kempu Nové Spolí. Jistě se vám budou líbit stejně jako vodákům.

LETNÍ SUPERTIP

Božkov Bylinný likér je charakteristický příjemnou vůní a plnou jemně nasládlou chutí bylinek. Ochutnejte jedinečnou kombinaci směsi bylin a koření, jejímž základem je sladká meduňka, svěží máta, voňavá skořice nebo osvěžující citronová kůra. Vychutnáte si nejlépe lehce vychlazený ve společnosti vašich přátel.

Objem: 0,5 l

Cena: 169,- Kč

Obsah alkoholu: 33 %

www.bozkov.cz

Fotografie: Stock Plzeň-Božkov