Anděl mezi zdravotníky 2022: Ředitel soutěže představil dvanáctku finalistů

Finalisty 3. ročníku projektu Anděl mezi zdravotníky pozval ředitel soutěže David Novotný do malebného údolí nedaleko Rychnova nad Kněžnou, kde se nachází relaxační hotel Studánka. Do letošního ročníku nominovali kolegové, nadřízení a pacienti zdravotní sestry, lékaře, pečovatele, farmaceuty i laboranty.

Potřetí převzala záštitu nad soutěží Anděl mezi zdravotníky dcera prezidenta republiky Kateřina Zemanová a podruhé spojila svoji tvář s  kalendářem soutěže. „Vůbec se ze mne nestala zkušená modelka, to přenechám jiným. Fotka ale není o mne, ale o paní doktorce Vachové z Teplic, s kterou budu na fotografii. Je fajn, že jsem se s ní předem mohla seznámit a prohodit pár slov, hned se pak lépe pracuje,“ říká Kateřina Zemanová. Ředitel hotelu Studánky připomněl, že i Miloš Zeman před pár roky navštívil toto krásné místo. Jeho návštěvu připomínají fotografie u vchodu do hlavní budovy.

V této mimořádné soutěži rozhoduje o umístění nejen erudice, ale také sympatie, profesionalita a láska k povolání. Před objektivem fotografa podpořili zdravotníky jejich patroni ze společenského a veřejného života. Pozvání přijali: herečky Michaela Pecháčková a Michaela Dolinová, houslový virtuos Jaroslav Svěcený, epidemiolog Roman Prymula, zpěváci Peter Pecha, Marian Vojtko, Josef Vágner, Milan Peroutka, zpěvačky Anna Julie Slováčková a Světlana Nálepková, moderátorská dvojice Lenka Špillarová a Jaroslav Brousil, Martin Červíček. senátor a hejtman Královéhradeckého kraje a starosta Náchoda Jan Birke, který se ujal lékárnice z Královehradecké lékárny a.s. Gabriely Bendové.

„Osedlat si pana starostu se nepodaří hned tak někomu. A paní magistra si mne osedlala velice půvabně, nebyla vůbec těžká a focení bylo příjemné,“ uvedl Jan Birke, pro kterého tento typ focení byl velkou premiérou. Přiznal také, že pokud se do finále dostane reprezentant Náchoda, bude držet palce o trochu více, i když jsou prý všichni úžasní.

Ředitel soutěže Anděl mezi zdravotníky David Novotný cítil před soustředěním v hotelu Studánka lehkou nervozitu. „To mám pokaždé, když začíná nový ročník a s finalisty se setkáváme poprvé. Je důležité, aby se start povedl. Pak si všichni soustředění užijí a na finále přijedou už jako sehraná parta. Tentokrát se mi povedl opravdu kousek, podařilo se mi za účelem focení zajistit na pár hodin sanitku od ZZS Pardubické kraje, což je pro fotku krásná kulisa. A pak fotograf Jirka Herman ml. využil krásné interiéry a exteriéry hotelu Studánka a auto od Autobond Group, a jsem rád, že firma 2P Servis ušila zdravotníkům oblečení a v letošním roce jsme měli rekvizity od Chirany T. Injecta a Hartmann Rico, Pojišťovny VZP a.s.,“ popsal své pocity z příprav i soustředění.

Finále soutěže Anděl mezi zdravotníky se koná 27. srpna v Městském divadle Dr. J. Čížka:

  1. Barbora Sedláková - 42 let, Nemocnice Sokolov, vrchní sestra oddělení následné péče
  2. Eva Rabasová - 56 let, Fakultní nemocnice Motol, zdravotní laborantka
  3. Lucie Kozáková - 33 let, Léčebné lázně Konstantinovy Lázně, zdravotní sestra
  4. Gabriela Bendová - 29 let, Královéhradecká lékárna Hradec Králové, lékárnice
  5. Jana Drábková - 50 let, Všeobecná fakultní nemocnice Praha, vrchní sestra Kliniky pediatrie a dědičných poruch metabolismu
  6. HalynaMuzyka - 39 let, Oblastní nemocnice Náchod, všeobecná sestra interního oddělení
  7. Jana Kudová - 40 let, Městská správa sociálních služeb v Mostě – Domov pro seniory Barvířská, pečovatelka
  8. Marta Vachová - 49 let, Krajská zdravotní a.s. – Nemocnice Teplice, primářka Neurologického oddělení s centrem pro léčbu roztroušené sklerózy
  9. Jan Sedláček - 37 let, Fakultní nemocnice Bulovka, zástupce vrchní sestry Klinika infekčních nemocí
  10. Śárka Trčková - 51 let, Městská nemocnice Ostrava, staniční sestra Neurochirurgie JIP
  11. Jitka Mlíková Seidlerová - 45 let, Fakultní nemocnice Plzeň, zástupkyně přednosty pro léčebnou péči, II. Interní klinika
  12. Philip Waka Njeka - 35 let, Nemocnice Příbram, lékař na interním oddělení a gastroenterologickém centru