Kosmetické tipy pro zdravé opalování, díky kterým budete na podzim spokojenější

Čerpat energii ze slunečních paprsků nám připadne samozřejmostí, ale umíme se správně chránit? UVA a UVB záření hraje totiž v předčasném stárnutí (tzv. fotostárnutí) pleti zásadní roli, což potvrzují prakticky všechny odborné výzkumy. Přichystali jsme pro vás výběr 5 vlasových a pleťových přípravků, díky kterým si léto užijete na maximum, aniž byste si pokožku či vlasy nevratně poškodili.

Zvyšte ochranný faktor v pleťové péči

Ultralehké hedvábné sérum Rodial SPF 50 Drops snadno zakomponujete do své každodenní rutiny. Pleť chrání před negativním působením UVA i UVB paprsků včetně modrého světla z digitálních zařízení. Speciální filtrační technologie zabraňuje degeneraci kolagenu a ztrátě pružnosti, a tak působí proti vzniku vrásek a pigmentových skvrn. Hydratační receptura s kyselinou hyaluronovou pleti dodává extra dávku hydratace, která je v létě potřeba.

TIP: Používáte anti-age přípravky s retinolem? Přestože jej aplikujete pouze večer, retinol zvyšuje celkovou citlivost pleti na slunce. Proto je pro vás sérum či krém s vysokým SPF každodenní nutností! V opačném případě riskujete předčasné stárnutí pleti. Sérum je vhodné pro pleť citlivou na pigmentaci a pro pleť po kosmetických zákrocích, jakými jsou laser nebo chemický peeling.

Cena: 1 090 Kč

Vybavte se zdravým opalovacím krémem

Při opalování si vezměte na pomoc opalovací krém s minerálními filtry, který účinně odrazí sluneční paprsky a nezatěžuje pleť jako chemické filtry. The Organic Pharmacy Cellular Protection Sun Cream SPF 30 obsahuje přírodní extrakty z šípku, měsíčku lékařského a aloe vera. Pokožku vyživuje, hydratuje a navíc se oproti jiným minerálním přípravkům rychle vstřebává. Chrání před UVA i UVB paprsky a je vhodný na obličej i tělo.  K dispozici je i s SPF 50.

Cena: 1 079 Kč

Připravte pokožku na léto i zevnitř

K opalovacímu krému si vezměte na pomoc gumové medvídky Bears With Benefits Beach Guard s antioxidačním komplexem. Vaše opálení bude nejen krásně sjednocené, ale také mnohem zdravější. Patentovaná receptura obsahuje vitamin C, E a extrakt z červeného pomeranče, který pokožku chrání před negativními účinky UV záření – fotostárnutím a hyperpigmentací.

Cena: 649 Kč

Dejte sbohem vysušeným vlasům

Sečtěte chlorovanou či mořskou vodu se slunečním zářením a máte pořádnou zátěž, která se na kvalitě vašich vlasů podepíše. Vezměte si na pomoc revoluční dvousložkovou kúru DS Laboratories NIA FIX. Efektivně vyplňuje vazby a trhliny na povrchu vlasu, opravuje strukturu vlasových vláken v jádře a obnovuje jeho pružnost. Regeneruje chemicky poškozené vlasy a roztřepené konečky, současně zabraňuje lámání a krepatění. Bez silikonů či minerálních olejů.

Cena: 890 Kč

Krásné opálení i bez sluníčka

Zdravě opálenou barvu můžete získat i bez vystavování pokožky UV paprskům. Sáhněte po lehkém samoopalovacím přípravku The Organic Pharmacy Self Tan. Obsahuje 100% přírodní účinnou látku DHA z cukrové třtiny, hydratující bambucké máslo a vyživující kokosový i sezamový olej. Pleti dodá rovnoměrné přírodní opálení už za 3 hodiny a bez chemického zápachu. Příjemná meruňková vůně je jako stvořená pro letní dny!

Cena: 1 079 Kč

K zakoupení u oficiálního distributora aurio.cz.