Tibetský rakytník překypuje vitamíny, ale i minerály a antioxidanty

O své zdraví musíme odpovědně pečovat. Podpora imunity patří mezi to nejdůležitější, co můžeme u sebe i svých blízkých podpořit.  Velmi důležité je to především v období zvýšeného výskytu viróz, ale i tehdy, chceme-li svůj organismus podpořit a dodat mu důležitou energii. Osvědčeným způsobem, jak toho docílíme, je zaměřit se na stravu bohatou na důležité vitamíny a minerály. Vsaďme přitom na mocnou přírodu, která vybrané rostliny obdařila vším, co naše tělo potřebuje.

Mezi tyto výjimečné rostliny patří i rakytník, který pro jeho účinky na imunitní systém využívali už naši předci. Tato superpotravina je bohatá na vitamíny, ale i minerály, vlákninu, antioxidanty a další živiny rostlinného původu. Mezi jeho nejcennější složky patří vitamín C, A, E, F, D, K, B a rutin, ale i železo či hořčík.

Klinické studie potvrzují, že konzumace rakytníku podporuje srdeční činnost, krvetvorbu a cévní a oběhový systém. Zdravotních benefitů je však mnohem více – pomáhá také snižovat cholesterol a zajišťuje normální funkci metabolismu a zažívání, jehož správné fungování má na lidské zdraví velký vliv. Plody rakytníku se též využívají při prevenci a léčbě urologických potíží, ale i očních neduhů. A díky vysokému obsahu vitamínu C vás samozřejmě uchrání před zákeřnými viry.

Namísto rakytníku řešetlákového, který je u nás dobře znám, však zkuste vsadit na rakytník tibetský. Obsahuje totiž mnohem vyšší koncentraci prospěšných látek, především pak vitamínu C. Právě proto jeho plody využíváme pro náš vitaminový elixír Himalyo, 100 % rakytníkovou šťávu v certifikované bio kvalitě. Vyzrálé, ručně sbírané plody za studena se lisují a šťáva z nich se stáčí přímo do láhví. Jedině tak totiž je možné zachovat prospěšné živiny. Kromě šťávy naleznete v nabídce také 100 % olej a sušený extrakt z plodů rakytníku tibetského.

Více informací dohledáte na: www.himalyo.cz