Poprvé v historii představují Habánské sklepy šumivé víno

Mezi hlavní tradice Habánů, kteří na Moravě v roce 1614 vybudovali sklep, v němž se dodnes vyrábí vína pod značkou Habánské sklepy, patřila vždy pracovitost a úcta k půdě i révě. Ale také pečlivý dohled na každou část výroby vína. A přesně těmito dochovanými pravidly habánských předků se řídili ve Velkých Bílovicích, když připravovali letošní novinku – první šumivé víno z Habánských sklepů.

Představujeme vám nové hvězdy Habánských sklepů

Výroba šumivého vína je skutečnou známkou vinařského umu a odbornosti. Tým vinařských odborníků v Habánských sklepích má rád výzvy, a proto se bez váhání chopil příležitosti vytvořit historicky první šumivé víno tohoto vinařství. Petr Ptáček, ředitel Habánských sklepů, k tomu uvedl: „Jsme moc rádi, že můžeme našim zákazníkům představit zbrusu nové šumivé víno, jehož cuvée vzniklo kombinací vybraných moravských tichých vín, a které připravujeme ve dvou variantách – DEMI SEC a BRUT. Novinka se opravdu velmi povedla a skvěle doplní naše stávající portfolio.“

Habánské sklepy šumivé DEMI SEC: užijte si jemnou chuť a vůni ovoce a medu

Šumivá novinka z Habánských sklepů zaujme jiskrnou zelenožlutou barvou a bohatým jemným perlením. V lahodné vůni ucítíte jemný květinový nádech, doplněný o tóny sadového ovoce a lučního medu. Nechte se okouzlit příjemně svěží, a přesto plnou chutí s pikantní kyselinkou. Je ideální také jako přípitek. Užijte si slavnostní okamžiky ve společnosti přátel, se sklenkou vychlazených bublinek z Velkých Bílovic. Toto šumivé víno bylo připraveno charmatovou metodou v kondici „demi sec“, kterou mají čeští spotřebitelé nejraději. 

Doporučená teplota podávání: 5–7 °C

Doporučená cena: 169 Kč, zakoupíte na www.osobnivinoteka.cz

Habánské sklepy šumivé BRUT: nechte se okouzlit svěží chutí a bohatým jemným perlením

Šumivé víno, Habánské sklepy „brut“, připravené charmatovou metodou, má krásnou žlutozelenou barvu. Zaujme svým bohatým perlením a také jemnou vůní sadového ovoce, květin a medu.  Jeho chuť je příjemně svěží, s pikantní kyselinkou a charakteristickými znaky použitých tuzemských odrůd, které mu dodávají plnost a elegantní harmonický závěr. Tato chlouba Habánských sklepů je ideální nejen jako slavnostní přípitek, ale také se skvěle hodí jako aperitiv, který povzbudí vaše chuťové buňky.  

Doporučená teplota podávání: 5–7 °C

Doporučená cena: 169 Kč, zakoupíte na www.osobnivinoteka.cz