Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou

Léto, rodina, přátelé, zahrádka, bazén, „grilovačka“… Takhle nějak bychom si to nejspíše všichni představovali. My vám alespoň pomůžeme s hostinou. Zkoušeli jste už někdy ugrilovat sivena s bylinkami a zeleninou? Siven má výborné maso a chutná skvěle taky v případě, že ho upečete nebo vyudíte. V obchodě ho zakoupíte o hmotnosti 20–50 dkg. V receptu jsou sice zmíněny 2 kusy rybiček, ale navyšte množství podle potřeby.
Počet porcí: 2

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: **

Ingredience:

Na rybu:

  • 2 ks sivena
  • hrst čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl

Na zeleninu:

  • 1 cuketa
  • 1 červená cibule
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 žlutá paprika
  • 7 žampionů
  • dýňový olej
  • hrst čerstvého rozmarýnu
  • lžička sušeného česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Ryby si omyjte, osušte a osolte.
  2. Nasekejte rozmarýn a promíchejte ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
  3. Ryby nechte v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, vyjměte je a poté grilujte zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
  4. Zeleninu si nakrájejte dle libosti a promíchejte v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolte a opepřete.
  5. Pečte na grilu dozlatova.

Doporučujeme: Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro jeho kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.

Zdroj fotografií a informací: www.akademiekvality.cz