Panenka Ama od designéra Hanuše Lamra pomůže ohroženým dětem

Také letos se designér a šperkař Hanuš Lamr rozhodl přispět do charitativní aukce Hellping Dolls, jejíž výtěžek půjde na pomoc znevýhodněným dětem. Do 7. ročníku projektu věnoval panenku Amu, tajuplnou japonskou lovkyni perel. K jejímu zhotovení posloužily nejrůznější materiály, kromě ikonické panenky Barbie je to stříbro, sklo, staré zrcadlo a sladkovodní perly.

„Moje Ama je oděná do plátkového stříbra. Brýle, které má na očích, jsou ze stříbra vytvořeným šperkem. Z panenky Barbie se najednou stala asijská bohyně, soška idolu z dávných časů, která se stejně jako posvátné chrámy odráží na klidné a nezčeřené hladině rozjímání,“ popisuje svou panenku Hanuš Lamr.

V roce 2021 se právě panenka z dílny Hanuše Lamra, stylizovaná do podoby „rock star“, stala tou nejúspěšněji vydraženou. Vyvolávací cena 8 000 Kč se nakonec vyšplhala díky štědré dražitelce až na 90 000 Kč.

„Vážím si toho, že mě organizátoři opět oslovili a já tak díky tomu, co umím nejlépe, můžu přispět na dobrou věc,“ říká Hanuš Lamr. Designér věří, že i letos udělá radost nejen novému majiteli, ale především dětem, které to opravdu potřebují.

Panenku Hanuše Lamra si můžete spolu s ostatními draženými objekty prohlédnout v Pasáži českého designu (Pasáž České národní banky v ulici Na Příkopě v Praze).

Letošními ambasadorkami jsou herečky Petra Špalková, Sabina Laurinová, Denisa Nesvačilová a zpěvačka Annamária ď Almeida, vítězka talentové soutěže The Voice Česko Slovensko 2019.

Projekt Pink Carpet: Helping Dolls

Zakladatel „Helping Dolls“ František Anděl dokázal úspěšně propojit svět módy, panenek a designérů. Společně s firmou Mattel vytvořil a začal realizovat jedinečný projekt, jehož cílem je pomáhat dětem bez rodiny a rodičů. Čeští i zahraniční talentovaní designéři každoročně připravují vlastní originální modely pro panenky Barbie, které putují v rámci gala večera do dobročinné dražby.

Výtěžek z dražby poputuje do Fondu ohrožených dětí, letos vzhledem k situaci organizátoři věnují část peněz také konkrétnímu dětskému domovu na Ukrajině.