Rio Mare inspiruje k vaření a rozdá v soutěži stovky sad pánví Tefal Ingenio

Váháte, zda lze připravit teplý oběd či večeři z tuňáka v plechovce? Samozřejmě! Vyzkoušejte parádní recepty z moderní italské kuchyně od Rio Mare a zapojte se do soutěže o skvělého pomocníka do kuchyně značky Tefal!

Milujete skvělé jídlo, ale ne vždycky máte čas na složité vaření nebo obstarávání rychlé a plnohodnotné svačiny? Dbáte na pestrou stravu, ale občas vám již dochází inspirace? Víte, že rybí maso, coby důležitý zdroj bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálů, by mělo být alespoň jednou týdně součástí vašeho jídelníčku, a to včetně dětí, ale dbát na jeho pravidelnou konzumaci se vám nedaří? Tak přesně pro vás je tu jarní soutěž s Rio Mare! Bez ohledu na to, zda vaříte sami pro sebe nebo na vás doma čeká hromada hladových krků. Spolu s oblíbenými recepty máte hotovo doslova za pár minut! Proto na nic nečekejte a spojte příjemné s užitečným – při nákupu jakéhokoli produktu Rio Mare totiž nyní můžete vyhrát jednu ze 400 sad fantastických stohovatelných pánví Tefal Ingenio Eco Respect – zaregistrujte účtenku a šance
na výhru je vaše!

Jak se do soutěže zapojit? Je to tak snadné – stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare, kdekoli v České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak už jen doufat, že budete mezi šťastnými výherci. Soutěž trvá od 1. 4. do 31. 5. 2022, na konci každého měsíce bude vylosováno 200 výherců sad pánví Tefal Ingenio Eco Respect a počet registrací není omezen!

Proč právě INGENIO ECO RESPECT?

Nádobí Ingenio Eco Respect značky Tefal je kombinací dokonalých výsledků a dlouhodobého výkonu spolu s ekologicky vstřícným provedením. Tělo série Tefal Eco Respect je vyrobeno ze 100 % z recyklovaného hliníku. Slitina, ze které je nádobí vyrobeno, navíc vyžaduje při výrobě až o 90 % méně energie než při zpracování nového hliníku (Recyklovaný hliník v porovnání s novým hliníkem). Balení obsahuje 2 pánve a praktickou odnímatelnou rukojeť, která usnadňuje manipulaci. Jednoduše tak pánve přemístíte ze sporáku do trouby, případně pak se zbylou večeří uklidíte do lednice, kde vám rukojeť nebude zabírat místo. Řada Eco Respect přispívá k ochraně životního prostředí a zároveň poskytuje nekompromisní výkon – je ideální volbou do kuchyně.

Vyzkoušejte a přesvědčte i vy, že Rio Mare změní i ty nejjednodušší pokrmy ve výjimečné!

ŠPAGETY

Artyčoky, tuňák Rio Mare s chilli papričkou, tomatové pesto, rukola

Ingredience:

  • Tuňák Rio Mare v olivovém oleji s italskou chilli papričkou (4x 80 g)
  • Špagety Rummo 1 bal.
  • Česnek 4 stroužky
  • Polosušená rajčata 4 pol. lžíce
  • Olivový olej 4 pol. lžíce
  • Marinované artyčoky 16 ks
  • Očištěné grilované papriky
  • Zelené olivy 4 pol. lžíce
  • Tomatové pesto 4 pol. lžíce
  • Tomatové peláty (Mutti)
  • Rybí vývar 4 dcl
  • Bílé víno 2 dcl
  • Máslo 4 pol. lžíce
  • Rukola 1 svazek
  • Kapary
  • Parmezán 4 pol. lžíce
  • Kůra z jednoho citronu
  • Sůl, pepř, chilli papričky na dochucení

Postup:

  1. Do vroucí osolené vody vložíme celé balení špaget Rummo, lehce promícháme, aby se nám špagety neslepily. Vaříme max. 8 minut.
  2. Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme překrájený česnek, který lehce zkonfitujeme.
  3. Na orestovaný česnek postupně přidáme chilli tuňáka, zelené olivy, překrájené grilované papriky, marinované artyčoky a polosušená rajčata.
  4. Do takto připraveného základu na špagety vložíme tomatové pesto a rajčatové peláty. Vše důkladně promícháme a podlijeme bílým vínem a rybím vývarem.
  5. Celý základ necháme 4 minuty provářet. Po provaření přidáme předem vařené špagety a na zjemnění máslo.
  6. Špagety důkladně před servírováním promícháme v krémovou konzistenci. Podle chuti přisolíme nebo opepříme drceným pepřem.

Servírování: Krémové špagety stočíme pinzetou na mělký talíř, dozdobíme snítkami rukoly a královskými kapary. Před konzumací na špagety nastrouháme parmezán a citronovou kůru. Popřípadě pro intenzivnější chuť můžeme přiostřit čerstvými chilli papričkami.

BRUSCHETTA

Tuňák Rio Mare s citronem a černým pepřem, bazalkové pesto, kumato

Ingredience:

  • Tuňák Rio Mare s citronem a černým pepřem (4x 80 g)
  • Ciabatta nebo tomatová bageta 8 plátků
  • Rajče keřík (Kumato) 4 ks
  • Keříková rajská jablka 4 ks
  • Červená cibule 2 ks
  • Bazalkové pesto (Mutti)  
  • Květy kapar 8 ks
  • Sušená rajčata 8 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Tymián 1 stvol
  • Olivový olej 1 pol. lžíce

Postup:

  1. Jednotlivé plátky bagety nebo Ciabatty pokapeme olivovým olejem a opečeme na předem zahřáté pánvi z obou stran dozlatova.
  2. Jednotlivá rajská jablka rozřízneme na čtvrtiny a odřízneme jadřinec. Poté nakrájíme na menší kostičky.
  3. Česnek nakrájíme společně se sušenými rajčaty a červenou cibulí najemno. Takto připravený základ na Bruschettu orestujeme na předem zahřáté pánvi.
  4. Přidáme citronového tuňáka, nakrájená rajská jablka na kostičky a květy kapar. Celou směs důkladně promícháme.
  5. Opečenou Ciabattu, potřeme bazalkový pestem a postupně na jednotlivé plátky vrstvíme předem připravenou směs s citronovým tuňákem.

Servírování: Před konzumací Bruschettu dozdobíme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem.

PLNĚNÁ RAJČATA

Tuňák Rio Mare v olivovém oleji, Basmati rýže, piniové ořechy

Ingredience:

  • Tuňák Rio Mare v olivovém oleji (4x 80 g)
  • Vařená Basmati rýže 4 hrsti (160 g)
  • Šalotka 2 ks
  • Oloupané masité rajské jablko 4 ks  
  • Česnek 2 stroužky
  • Sterilizované černé fazole 4 pol. lžíce
  • Sterilizovaná cizrna 4 pol. lžíce
  • Sterilizované bílé fazole 4 pol. lžíce
  • Loupané sójové boby (Edamame) 4 pol. lžíce
  • Piniové ořechy 2 pol. lžíce
  • Strouhaný parmezán 4 pol. lžíce
  • Kůra z jednoho citronu
  • Najemno nakrájená listová petržel 4 pol. lžíce
  • Olivový olej 4 pol. lžíce
  • Sůl, pepř na dochucení

Postup:

  1. Oloupaná rajská jablka nejprve vydlabeme a vložíme do pečícího pekáče. Rajská jablka zevnitř osolíme a opepříme.
  2. Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, na kterém orestujeme česnek, společně s tuňákem v olivovém oleji.
  3. Do takto připraveného základu postupně přidáváme odkapané bílé a černé fazole, sójové boby, cizrnu, piniové ořechy a předem vařenou Basmati rýži.
  4. Připravenou náplň důkladně promícháme, osolíme a opepříme drceným pepřem, provoníme nastrouhanou kůrou z citronu a zastrouháme parmezánem.
  5. Směs postupně plníme do předem připravených rajských jablek.
  6. Naplněná rajská jablka vložíme do předem zahřáté trouby. Pečeme 5 min při 160°C.

Servírování: Gratinovaná rajská jablka před servírováním pokapeme olivovým olejem a pro intenzivnější aroma nastrouháme čerstvou citronovou kůru.

„Rio Mare – skvělá ryba, skvělá chuť“

Pro více informací, inspirace i lahodných a rychlých receptů, navštivte https://www.riomare.cz/

nebo se staňte našimi fanoušky na https://www.facebook.com/RioMareCesko/