Emirates obnovuje komerční lety do a z Vietnamu

Cestující z Vietnamu se opět mohou těšit na letecká spojení s Emirates do destinací po celém světě a užít si tak svou dlouho očekávanou dovolenou či obchodní cestu. V rámci obnovení komerčních letů společnosti Emirates, ke kterému došlo 13. března, cestovatelé z Vietnamu do Evropy či dalších zemí s návratem do Ho Či Minova Města nebo Hanoje již nebudou muset získat speciální vládní povolení pro vstup a budou moci podstoupit domácí samoizolaci.

Emirates pro cestující z Vietnamu nabízí tři lety týdně z a do Hanoje a dva týdenní lety do a z Ho Či Minova Města. Reaguje tak na rostoucí poptávku po cestování do mezinárodních destinací, která je po dvouleté pauze opět značná.  

Všichni pasažéři, kteří jsou plně očkováni nebo prodělali onemocnění Covid-19, při návratu do Vietnamu podstoupí samoizolaci po dobu tří dnů. Sedmidenní karanténa je vyžadována u všech cestujících, kteří nemají plné očkování. Přesné detaily ohledně vstupu na území Vietnamu jsou k dispozici zde nebo na emirates.com.  

Lety Emirates do uvedených vietnamských měst budou operovány letouny Boeing 777-300ER v konfiguraci dvou letových tříd. Širokotrupý letoun nasazený na lety EK392/393 a EK394/395 nabídne v Business Class 42 plně polohovatelných sedadel a 382 sedadel v Economy Class. Letenky mohou být rezervovány na emirates.com, prostřednictvím aplikace Emirates nebo cestovních agentů.   

Emirates bezpečným způsobem obnovila svou leteckou globální síť přes svůj dopravní uzel v Dubaji do více než 120 destinací, tu nyní mohou využívat i cestující z Vietnamu.  Pasažéři, kteří na svých cestách plánují zastavení v Dubaji, mohou navštívit světovou výstavu Expo 2020 probíhající do 31. března tohoto roku. Emirates je přední partner a oficiální aerolinka Expo 2020, všichni cestující při zakoupení letenky tak mohou získat tzv. Season Pass, který umožňuje neomezený vstup na tuto jedinečnou výstavu.     

Dubaj

Zákazníci, kteří cestují do Dubaje nebo uvažují nad cestou s mezipřistáním v Dubaji, mají možnost navštívit a užít si celou řadu vyhledávaných dubajských atrakcí. Mezi ně patří Ain Dubai, největší a nejvyšší vyhlídkové kolo na světě, které je nejnovějším dubajským lákadlem a rozhodně by si ho návštěvníci Dubaje neměli nechat ujít. Vyhlídkové kolo Ain Dubai poskytuje jedinečný výhled na ikonické dubajské památky z výšky 250 metrů.

Před pár týdny bylo v Dubaji otevřeno nové Muzeum budoucnosti, které bezpochyby patří na seznam nevšedních zážitků dubajské metropole. Muzeum budoucnosti, kterému se také přezdívá „nekrásnější budova světa“, představuje nejen úchvatný architektonický počin, ale především je bránou do světa technologií budoucnosti.

Expo 2020 v Dubaji

Návštěvníci Dubaje mají do konce měsíce možnost navštívit Expo 2020. Zastavit se na této světové výstavě je téměř povinností každého cestovatele, kdo městem projíždí. Výstava Expo 2020 s hlavním posláním „Propojením myšlenek k tvorbě budoucnosti“ představuje úspěšný příklad mezinárodní spolupráce v oblasti kooperace a inovací.

Expo nabízí nabitý program pro všechny věkové kategorie, včetně bohatého programu tematických týdnů zaměřených na globální výzvy, zábavu i vzdělávání. Pro všechny fanoušky umění, jídla, nových kultur, techniky i pro sportovní nadšence je připravena celá řada výstav, workshopů, živých vystoupení a mnoho dalšího. Návštěvníci z Vietnamu si mohou užít také domácí pavilon, který se nachází v tzv. Opportunity District, ten je tematicky zaměřený jak na nejzajímavější okamžiky minulosti, tak na výzvy budoucnosti, součástí je i technologie VR. Exponáty pavilonu, které jsou rozmístěny ve třech patrech, vyprávějí příběh národa s bohatým kulturním dědictvím. Tento pavilon je součástí více než 190 dalších národních pavilonů, které jsou na Expo 2020 k vidění.

Milovníci architektury se mohou během návštěvy těšit v prostoru celého areálu výstaviště na řadu inspirativních designových návrhů. Nadšenci do inovací a technologií se mohou zastavit v tematických a speciálních pavilonech, včetně pavilonu Emirates.

S Emirates na cestách

Ochrana zdraví: Společnost Emirates zavedla komplexní soubor striktních bezpečnostních a hygienických opatření na zemi i na palubách svých letadel. Ochrana fyzického i duševního zdraví zůstává pro společnost nadále nejvyšší prioritou. Aerolinka rovněž provozuje tzv. bezkontaktní cestu a rozšířila možnosti digitálního ověřování cestovních dokladů.  

Cestovní pojištění: Emirates je lídrem v odvětví v zavádění inovativních produktů a služeb, které odrážejí potřeby cestujících v tomto dynamickém období. Společnost neustále posouvá služby pro své zákazníky na vyšší úroveň, nabízí jim štědřejší podmínky v rámci flexibilního rezervačního systému a svým věrným zákazníkům pomáhá udržovat platnost jejich mil Skywards a členských úrovní. Kromě toho se také cestovní zdravotní pojištění proti covid-19 automaticky vztahuje na všechny letenky zakoupené na lety uskutečněné mezi 1. prosincem 2021 a 31. březnem 2022.

Cestujícím letecká společnost doporučuje zkontrolovat si před cestou nejnovější vládní opatření týkající se cestovních požadavků cílové destinace. Informace o vstupních požadavcích pro mezinárodní návštěvníky Dubaje naleznete zde.