Lentiamo představuje 5 trendů slunečních brýlí pro rok 2022

Mezinárodní přehlídková mola, módní časopisy, i influencerky ze světových metropolí už mají jasno v tom, jaké sluneční brýle budou trendy na jaře a v létě 2022. 5 nejžhavějších trendů shrnuje Eliška Malinová, optometristka z pražské optiky Lentiamo.

„Jaro a léto 2022 bude jednoznačně ve znamení výrazných slunečních brýlí. Ať už obdélníkové, neonové nebo mono - čím nápadnější a extravagantnější, tím lepší!,” říká Eliška Malinová a pokračuje výčtem trendů.

  1. Úzké obdélníky

Úzké obdélníkové sluneční brýle byly velmi populární už v roce 2021 a pokud jste si je loni pořídili, budete trendy i letos! Pokud bychom měli přece jen hledat rozdíly, letošní obroučky už nejsou tak striktně malé a úzké. Mohou být klidně o něco širší a často mají mohutnější plastové obroučky.

Tvar je tedy jasný, barevnosti úzkých slunečních brýlí se ovšem meze nekladou. Černé, transparentní, želvovinové nebo ve výrazných barvách… Vybírejte podle vašeho barevného typu a stylu oblékání.

Transparentní sluneční brýle Meller 1 129 Kč

Černé sluneční brýle Versace, 4 599 Kč

Sluší mi úzké sluneční brýle?

Úzké obdélníkové sluneční brýle padnou zejména oválným a kulatým obličejům. Kulatý obličej hranaté okraje obrouček opticky rozdělí a protáhnou.

  1. Neonové bez obroučku

U dalšího trendu už hrají barvy nejdůležitější roli. Protože to, co uvidíme toto léto všude, jsou neonově zbarvené čočky slunečních brýlí ve žluté, oranžové a růžové barvě. Neonky odrážejí aktuální trend 90. let, který hraje prim i v oblečení nebo v hudbě.

Nejlépe barevné čočky vyniknou na slunečních brýlích bez obrouček nebo s tenkými kovovými rámečky, což je mimochodem také hodně trendy!

Oranžové aviatorky Ray-Ban, 2 889 Kč

Levi's s růžovými skly, 2 649 Kč

Komu sluší neonové sluneční brýle nejvíce?

Sluneční brýle s neonovými barevnymi skly dodají v létě šmrnc každému. Záleží jen na tom, aby barva nebyla v rozporu s vaším barevným typem, tedy tónem pokožky a vlasů. Obecně ale neonové sluneční brýle krásně vyniknou v kombinaci s opálenou pokožkou.

  1. Bílé retro obroučky

Pokud jsou na vás neonové barvičky moc, možná se najdete v dalším trendu - bílých obroučkách. Bílou často potkáte na širokých plastových rámečcích v retro stylu. Už se vidíte na pláži v bílých brýlích a námořnickém tričku? ;)

Sluneční brýle Max Mara, 4 950 Kč

Brýle s bílými rámečky Lacoste, 2 199 Kč

Komu bílé sluneční brýle sluší nejvíc?

Bílá vypadá obzvlášť dobře na sluncem políbené pleti. Vytvoří totiž skvělý kontrast, který opálení opticky zvýrazní. Nezapomínejte ale, že není bílá jako bílá. Jarním a podzimním typům bude lépe než zářivě bílá sedět odstín off white, mléčná nebo slonovinová.

  1. Černé sluneční brýle

Možná to nezní zrovna jako megatrend, ale klasické černé výrazné obroučky ala Audrey Hepburn ve Snídani u Tiffanyho budou letos všude. Chcete-li vypadat obzvlášť elegantně, zkombinujte je jako Audrey s černým outfitem.

Brýle s výrazným černým rámem Ray-Ban, 2 759 Kč

Oversized brýle Versace, 4 899 Kč

Hodí se ke mně černé sluneční brýle?

Není divu, že černé sluneční brýle jsou zdaleka nejoblíbenější! Černé obroučky se totiž hodí ke každé barvě vlasů i pleti a lze je snadno kombinovat s jakoukoli barvou oblečení. Výhodou tohoto trendu je, že si můžete vybrat tvar, který lichotí vašemu tvaru obličeje. Cat-eye, velké čtvercové i klasické obdélníky, to vše je ve hře.

  1. Celoprosklené brýle a štítové obruby

Celoprosklené brýle jsou zpět! Doplněk, který proslavil hvězdy jako JLo, se vrací do módy. Letos jsou sluneční brýle ve tvaru masky futurističtější než kdykoli předtím. Tuto sezónu totiž vládnou maxi čočky.

Maxi brýle Versace, 6 299 Kč

Unisex sluneční brýle Bogner, 4 499 Kč

Komu sluší celoprosklené sluneční brýle nejvíce?

Myslíte si, že sluneční brýle ve tvaru masky sluší jen určitým typům lidí? Tento typ brýlí může vypadat fantasticky i na vás. Jediná podmínka je, že je musíte nosit hrdě a sebevědomě - a smířit se s občasnými závistivými pohledy okolí. Jinak není důvod, proč si celoprosklené sluneční brýle nepořídit!

Tip: na www.lentiamo.cz si můžete vyfiltrovat brýle podle mnoha parametrů. Hledáte neonky? Vyfiltrujte si růžovou, oranžovou nebo žlutou barvu skel. Bílé obroučky? I na ty existuje filtr! Jednodušší už to být nemůže.

Nevybrali jste si z letošních trendů? Nevadí, dejte při výběru brýlí na svůj jedinečný styl či náladu. Pamatujte ale, že jestli něco opravdu není trendy, tak nemít žádné sluneční brýle. Mžourat do sluníčka a riskovat poškození zraku a citlivé kůže v okolí očí nebude v módě nikdy!