Emerson Fittipaldi zamířil do Česka, kde mu Magnusek ušil roli na míru

Nový film režiséra Tomáše Magnuska Stáří není pro sraby zamíří do kin na jaře příštího roku. V komedii plné hvězd se objeví Martin Dejdar, Jiří Krampol, Jan Přeučil, Tomáš Matonoha, Natálie Grossová, Dominika Myslivcová a další. Jak sám Magnusek prozradil, je pro všechny věkové kategorie a každý si tam najde to své.

Kromě českých osobností se však ve filmu objeví i hvězda zahraniční a ne ledajaká. Na pozvání Antonína Charouze a jeho týmu Charouz Racing System, přijal roli ve filmu jeden z nejslavnějších závodníků F1 Emerson Fittipaldi. Dvojnásobný mistr světa z let 1972 a 1974 si sice zahrál poprvé, nervózní však nebyl: „Roli mi ušili na míru, zahrál jsem si sám sebe,“ zažertoval po natáčení Fittipaldi.

„Já anglicky umím říct, jen to, že mám hlad, takže jsem si s panem Fittipaldim moc nepopovídal,“ smál se při tiskové konferenci režisér Tomáš Magnusek, přesto si prý však natáčení užil a byl překvapený, jak rychle se zvládlo: „Jde vidět, že je pan Fittipaldi na kamery v rámci rozhovorů zvyklý. Vše se zmáklo na jedničku a nezbývá mi, než ještě jednou poděkovat panu Charouzovi za tuto možnost. Pro celý štáb bylo toto setkání zážitkem,” dodal Magnusek. Navíc legendární závodník je stále neuvěřitelně vitální. Celý den buď stál před kamerou, nebo odpovídal na otázky novinářů.

Natáčení však nebylo jediným bodem programu. Zatímco dospělí byli „na place“, děti Emersona Fittiapaldiho vyzvali v Praga Aréně svoje přítomné vrstevníky k závodu na motokárách. Desetiletá Vittoria se jako jediná závodící dívka umístila na čtvrtém místě a třináctiletý Emmo, který už brzy plánuje start na závodech F4, podle očekávání zvítězil. Ceny malým vítězům předal sám Emerson Fittipaldi a zakončil tak třídenní návštěvu v Praze, která prý rozhodně nebyla poslední.

Foto: Roman Souček