Šperky Hanuše Lamra nejen pro milovníky tradice a vyznavače nekonvenčních představ ráje

Originální šperky z vybraných kolekcí Hanuše Lamra přímo vybízejí, abyste jimi obdarovali své blízké (nejen) na sv. Valentýna. Radost jimi uděláte milovníkům a milovnicím klasických symbolů lásky, vyznavačům nekonvenčních představ o ráji i všem, pro něž je životním mottem pokora a návrat k tradičním hodnotám.

Kolekce Cereal

Během přehlídky Designblok 2021 představil Hanuš Lamr novou kolekci s názvem Cereal, jejím prostřednictvím vzdal hold zdánlivě prostému motivu, ve skutečnosti jednomu ze základních symbolů lidské existence – obilnému klasu.

Kolekce Lust for Eden

Kolekce Lust for Eden poukazuje na méně typickou podobu ráje a dokonalosti. K odlití jednoho z ikonických symbolů edenu do bronzu inspiroval Hanuše nález granátového jablka na dovolené před několika lety. Jablko ho zaujalo tím, že naprosto nesplňovalo požadavky na dokonalost – bylo už puklé a černé. To přimělo umělce k zamyšlení nad objektivitou pojmu „dokonalosti“, po níž podvědomě neustále toužíme, ale každý ji vnímáme jinak.

Kolekce Sacré Coeur

Kolekce Sacré Coeur (Svaté srdce) je inspirována jednou z nejpůvabnějších okrasných rostlin - srdcovkou. Tuto trvalku původem z Japonska a Číny charakterizují netypické květy ve tvaru srdíček, které jí propůjčily i lidové názvy „srdcovka“ či „srdce Panny Marie“. Na křehkých stoncích, obloukovitě se sklánějících k zemi, nese srdcovka bílé, nebo růžové květy ve tvaru srdíček. Květ je složen z vnějších růžových plátků, vnitřní plátky vyčnívají dole a jsou bílé. Listy jsou jemně zpeřené, po odkvětu zasychají a rostlina se zcela zatáhne do půdy tak, že zmizí ze záhonu.

Ke 100. výročí založení Československé republiky vytvořil Hanuš Lamr i speciální šperk s názvem Srdce republiky. Motiv srdcovky je zde umocněn symbolickým využitím barev národní vlajky. Stříbrné srdce znázorňuje bílou, náhrdelník z lapisu lazuli modrou a korálová kapka červenou barvu. Z důvodu ochrany korálových útesů zde byl využit tzv. rekonstruovaný korál. Inspiraci Lamr opět nalézá v národním stylu i tvorbě Dušana Jurkoviče. Šperk charakterizují čisté barevné tóny, symetrie i záměrná jednoduchost symbolů.

Další informace najdete na: http://www.hanuslamr-shop.cz/