Ester pere s Miele s programem Sport i Outdoor

Nevíte, jak správně pečovat o lyžařské kombinézy, fitness oblečení, dresy na kolo nebo outdoorové kalhoty? Sportovní oděvy jsou často vyrobeny ze specifických materiálů. Aby si zachovaly unikátní vlastnosti, chránící vaše pohodlí, vyžadují speciální péči. Pokud dodržíte několik základních pravidel, vydrží vám vaše oblíbené kousky opravdu dlouho.

Vyberte tu správnou pračku

Jednou z podmínek je správný výběr pračky s vhodnými programy. Sportovci tělem i duší, pro něž je praní sportovních oděvů rutinní záležitostí, by měli sáhnout po přístroji vybaveném programem Sport, Outdoor nebo Impregnace.

Program „Sport“ je určen pro sportovní a fitness oblečení z mikrovlákna či flísu. Pračka pere se sníženou hladinou vody dle aktuálního naplnění. Přehled praček Miele s tímto programem najdete zde: https://www.miele.cz/domacnost/vyber-pracek-1565.htm#54.

Program Outdoor“ oceníte při praní funkčních textilií, outdoorových bund a kalhot s membránami, jako je např. Gore-Tex®, SYMPATEX®, WINDSTOPPER® atd. Kvůli většímu objemu prádla pračka pere se zvýšenou hladinou vody.

Výběr praček Miele s programem Outdoor:

https://www.miele.cz/domacnost/vyber-pracek-1565.htm#55.

V případě potřeby můžete outdoorové textilie dodatečně ošetřit v programu „Impregnace“ – tím zajistíte maximální voděodolnost. Pro dosažení optimálního účinku by mělo následovat tepelné ošetření, ideálně v sušičce. Impregnace se však nedoporučuje po každém praní.

Přístroje Miele s programem Impregnace:

https://www.miele.cz/domacnost/vyber-pracek-1565.htm#56.

Důležitý je i vhodný prací prostředek!

Nedílnou součástí optimální péče o sportovní či outdoorové oblečení jsou i kvalitní prací prostředky. Speciální řadu pro péči o funkční textilie nabízí Miele. Prací prostředek Sport" dokáže neutralizovat nepříjemné pachy, šetrně čistí, pečuje o stálost barev a zachovává tvarovou stabilitu i u flísových textilií. Prací prostředek Outdoor" sobsahem lanolinu působí jako ošetřující lázeň pro membránové textilie. Impregnační prostředek ImpraProtect" zajišťuje ochranu před vlhkostí, větrem a nečistotami, zároveň však zachovává prodyšnost textilií.

Jako alternativu k běžnému balení pracích prostředků můžete použít také jednorázové kapsle, které jsou předdávkované pro snadné použití. Tyto malé kapsle stačí jednoduše vložit do přihrádky na aviváž. Když je řeč o sportu, jednoznačně doporučujeme Miele Caps Sport".

Miele spolupracuje se sportovními hvězdami

Unikátní systém péče o sportovní a outdoorové oblečení si může vyzkoušet i mimořádně úspěšná česká snowboardistka a alpská lyžařka Ester Ledecká, která se stala novou ambasadorkou Miele pro Česko a Slovensko. Společnost Miele uzavřela s dvojnásobnou olympijskou šampionkou kontrakt o marketingové spolupráci na tři roky. 

Fotocredit: Miele ČR, KPA One