Retro Vánoce v Levandulovém údolí – zažijte Vánoce všemi smysly

Pro všechny, kteří dávají v adventní a vánoční čas přednost zážitkům v prostředí čisté přírody před návštěvou obchodních center, připravilo Levandulové údolí v Chodouni o víkendu 18. – 19. 12. poslední letošní program. Je věnován – jak jinak – Vánocům, zvykům i gastronomii. Načerpejte inspiraci na slavnostní štědrovečerní tabuli nebo na dárky na poslední chvíli. Na akci není třeba se předem objednávat. Veškeré informace o aktivitách a produktech najdete na www.levanduloveudoli.cz.

Dozvíte se, jak vypadal stůl o tradičních českých Vánocích, co znamená šejdovec, vrkoč či polaz nebo co by měla hospodyňka (a hospodář) udělat o Štědrém dnu ráno, v poledne a večer. Víte třeba, co symbolizovaly vánoční perníčky či postavy slunovratu z vizovického pečiva?

Projděte se na čerstvém vzduchu po adventní stezce plné kvízů, hádanek a úkolů. Nechte se překvapit chutí dávno zapomenutých pokrmů, jako je hrách na medu, zelníky či kapr na černo. Chybět nebudou ani vyhlášené levandulové speciality (vánočka, cukroví, svařák, koňak) nebo retro kanapky a slavnostní chuťovky.

Připraveny jsou také ručně vyráběné produkty z Levandulového údolí pro zdraví a imunitu, výtečné pochutiny, BIO mošty nebo pálenky z okolních farem a manufaktur. Kouzelnou atmosféru doplní magická vánoční hudba a zvonky.