Společnost Emirates získala v žebříčku APEX ocenění World Class Airline

Společnost Emirates získala v rámci žebříčku APEX Official Airline Ratings™ ocenění World Class Airline, je tak mezi prvními aerolinkami, které toto nové ocenění obdržely. Emirates byla na ceremonii APEX/IFSA také znovu potvrzena jako Five Star Airline a již po čtvrté získala ocenění Passenger Choice Award® za nejlepší zábavní produkty a služby na palubě letadla.

Nové ocenění World Class Airline vzniklo ve spolupráci s Yates and Partners a hodnotí nejenom služby a produkty leteckých společností, ale také jejich hygienické a bezpečností standardy a opatření v oblasti udržitelného rozvoje, včetně očekávání zákazníků v těchto zmíněných oblastech.

Stejně jako všechna ocenění APEX, tak i nová kategorie World Class Airline jsou založeny na nezávislém a auditovaném hodnocení od více než milionu pasažérů v letecké dopravě.

„Toto ocenění je pro nás velkou poctou, odráží vynikající práci a nasazení celého našeho mezinárodního týmu. Zároveň je to uznání pro naši práci a úsilí zajistit maximální bezpečnost během našich letů, realizovat iniciativy v oblasti udržitelného rozvoje a poskytovat ty nejlepší služby v komerčním letectví. Věřím, že ocenění World Class sehraje velmi důležitou roli v celém našem průmyslu a posune projekty v oblasti udržitelnosti ještě dále. Jsme velmi potěšeni, že jsme mezi prvními aerolinkami, které ocenění APEX World Class obdržely,“ řekl Sir Tim Clark, prezident Emirates Airline.       

„Emirates neustále pracuje na zlepšení celkové zákaznické zkušenosti, což se odráží na kvalitě jejich služeb a produktů. Výjimečné služby, vynikající bezpečností a hygienické standardy a nové iniciativy na nižší spotřebu paliva podtrhují hodnoty, které u Emirates velmi oceňujeme,“ uvedl Joe Leader, výkonný ředitel APEX.

Provozování moderních letounů s nízkou spotřebou paliva bylo vždy klíčovou součástí obchodního modelu Emirates a zároveň pokračujícího závazku společnosti dosáhnout nejvyššího komfortu pro zákazníky při snižování dopadu na životní prostředí. Emirates má také dlouhodobý a rozsáhlý program na dosažení palivové efektivnosti, aktivně zkoumá a následně implementuje opatření v oblastech, kde je to provozně možné, ke snížení spotřeby paliva a emisí. Na nedávném veletrhu Dubai Airshow aerolinka podepsala dohodu s GE Aviation na rozvoj programu, který do letadla Boeing 777-300ER zakomponuje motory typu GE90 a uskuteční zkušební let za využití paliva se 100% podílem udržitelného leteckého paliva (SAF). Emirates je také hrdým členem koalice Clean Skies for Tomorrow, zaležené Světovým ekonomickým fórem.    

Navzdory pandemii zastává společnost Emirates i nadále pozici lídra v odvětví a přispívá k budování důvěry v cestování. Letecká společnost jako první zavedla bezplatné cestovní zdravotní pojištění COVID-19, a to pro všechny zákazníky. Stejně tak neotálela se zavedením rychlého procesu refundací, aerolinka také nabízí velkorysé rezervační podmínky a napomáhá členům věrnostního programu uchovat si jejich dosažený status a nalétané míle. Kromě toho Emirates zavedla řadu hygienických standardů a implementovala další iniciativy, aby zákazníkům zajistila ještě lepší bezpečnostní podmínky během jejich cest, včetně využití mezinárodních cestovních pasů IATA, které Emirates velmi rychle uvedla do praxe v rámci celé své globální letecké sítě. Společnost dále představila tzv. bezkontaktní cesty s využitím biometrických technologií ve svém dubajském hubu pro ještě snadnější a příjemnějších zážitek na letišti.

Služby a produkty společnosti Emirates i nadále nabízejí nevšední zážitky pro cestující ve všech letových třídách. Minulý měsíc Emirates oznámila významnou investici do programu modernizace, díky které 105 moderních širokotrupých letadel bude vybaveno produkty Premium Economy, jenž se od svého představení v lednu 2020 staly mezi zákazníky velmi populární.

Přes první plně uzavíratelná apartmá ve First Class na palubě Boeingu 777 Gamechanger, až po ikonické sprchy a salonky na palubě Emirates A380 si mohou zákazníci vychutnat jedny z nejlepších služeb a výhod ve výšce více než 12 kilometrů nad zemí. Také zábavní systém ice společnosti Emirates nabízí zákazníkům během letu ve všech letových třídách bezkonkurenční výběr z více než 4 500 kanálů, včetně filmových trháků, oblíbených televizních pořadů a dokumentů. Cestující mají rovněž možnost si před samotným letem vytvořit vlastní hudební playlist v aplikaci Emirates, a poté si svůj výběr synchronizovat se systémem ice při svém nástupu do letadla. Tento oceňovaný palubní systém společnosti Emirates uspokojí požadavky všech cestujících, kteří cestují z více než 120 destinací napříč šesti kontinenty.

APEX Official Airline Ratings™ je první žebříček na světě, který hodnotí letecké společnosti výhradně na základě certifikované zpětné vazby od cestujících. V rámci tohoto programu jsou letecké společnosti rozděleny do čtyř kategorií: globální letecké společnosti, přední letecké společnosti, regionální letecké společnosti, nízkonákladové letecké společnosti. První kategorie ocenění je založena na zpětné vazbě cestujících zprostředkované třetími subjekty, ocenění vzniká ve spolupráci s TripIt® from Concur® - nejlépe hodnocenou aplikací pro organizované cestování na celém světě. Cestující a nezávislé certifikované profesionální externí auditorské společnosti ohodnotili více než milion letů uskutečněných prostřednictvím téměř 600 leteckých společností po celém světě.