Miele pokračuje v růstu a udává směr pro ještě větší udržitelnost

Na své virtuální podzimní tiskové konferenci se přední světový dodavatel prémiových domácích spotřebičů zaměřil na další zlepšování šetrnosti k životnímu prostředí a klimatu. Kdo se rozhodne pro Miele, ušetří v budoucnu ještě více energie a navíc chrání přírodu. Mluvíme například o sušičce prádla s nejlepší třídou energetické účinnosti nebo nových vestavných chladničkách generace K 7000 s aktivním zvlhčováním. Díky němu zůstává ovoce a zelenina déle čerstvá a méně potravin tak skončí v koši. Na pořadu dne je rovněž strategie společnosti Miele snížit emise CO2 ve svých závodech a dlouhá životnost jejích výrobků coby opravdová forma udržitelnosti. Pozitivní zprávy se týkají i obchodních výsledků: v polovině roku skupina Miele vykazuje výrazně vyšší obrat než v předchozím roce.

„V dnešní době všichni mluví o udržitelnosti – u nás v Miele je to ale aktuální princip již od založení před 122 lety,“ říkají jednatelé skupiny Miele dr. Reinhard Zinkann a dr. Markus Miele. Důležitým pilířem je i téma dlouhé životnosti a to tím spíše, že Miele jako jediná firma testuje své výrobky jako pračky, sušičky prádla, myčky nádobí, trouby nebo podlahové vysavače na životnost 20 let. „Kvalita, která předběhla svou dobu“ - to Miele nabízí svým zákazníkům a je to i heslo aktuální kampaně, kterým Reinhard Zinkann zahájil tradiční podzimní tiskovou konferenci společnosti: „Skutečné umění řemesla s velkým důrazem na detail, v každém ohledu přesvědčivý výkon a udržitelnost - to jsou klíčové hodnoty naší značky již od prvopočátku.“

V popředí dnes představených produktových inovací Miele stojí udržitelné vlastnosti s vysokým užitkem pro zákazníky. Začíná to sušičkami prádla, které jsou nejšetrnější k životnímu prostředí a klimatu, jaké kdy firma vyrobila. Akční model GreenPerformance nejlepší třídy energetické účinnosti A+++ je navíc k dostání za výrazně výhodnější pořizovací cenu 28 990 Kč (doporučená prodejní cena). Dále je potřeba zmínit nový podlahový modul, na jehož výrobu je díky inovativnímu procesu potřeba o 30 procent méně materiálu, a zároveň zvyšuje stabilitu sestavy. Nová možnost programu DryCare 40 pomáhá s co nejlepší péčí o prádlo, které lze prát na minimálně 40 stupňů, kdy ho bez obav můžete dát sušit, i když se jedná o velmi jemné textilie. Samozřejmě i v modelu GreenPerformance, stejně jako u téměř všech dalších sušiček prádla Miele, je použito chladivo R290, které je šetrné ke klimatu.

Větší ochrany klimatu a úspory nákladů na elektrickou energii plánuje Miele dosáhnout i u myček nádobí, kdy některé modely z aktuální generace G 7000 budou splňovat přísné podmínky nejlepší třídy energetické účinnosti A.

Od června 2021 jsou k dostání vestavné chladničky generace K 7000, ve kterých díky zóně PerfectFresh Active a jemné vodní mlze vydrží ovoce a zelenina ještě déle čerstvá, a tím ve výsledku skončí méně potravin v koši a nemusíte jít nakupovat. 

• Rodinná společnost představuje své nejekologičtější sušičky prádla v historii

• Myčky nádobí Miele s nejlepší třídou energetické účinnosti A

• Ambiciózní cíle pro snížení emisí CO2