Emirates opět nasadí A380 na linku do Bangkoku

Emirates oznámila návrat vlajkové lodi A380 na zpáteční lince z letiště Suvarnabhumi v Bangkoku, a to od 28. listopadu. Letecká společnost tímto krokem reaguje na rostoucí poptávku po cestách do oblíbených prázdninových destinací v návaznosti na znovuotevření Thajska pro očkované mezinárodní turisty.

Denní let na palubě A380 označený jako EK372/373 pomůže k rozšíření potřebné kapacity a letové frekvence do Bangkoku jako reakce na současnou rostoucí poptávku po cestování. Vlajková loď A380 společnosti Emirates bude na této trase nabízet sedadla ve First, Business a Economy Class. Služby dvoupatrového letadla A380 budou dále doplněny o stávající lety EK384/3855 rovněž provozované na denní bázi na palubách Boeingu 777-300ER v konfiguraci tří letových tříd, kromě toho má let pod označením EK 378/379, který momentálně létá pětkrát týdně do Bangkoku přes Phuket, létat od 1. prosince každý den.

Denní linka na palubě A380 do Bangkoku, let EK372, odlétá z Dubaje v 09:30 s příletem do Bangkoku v 18:40. Let EK373 s pravidelným odletem z Bangkoku v 20:35 přistane v Dubaji 00:50 následujícího dne, všechny časy jsou místní.

Se znovu otevřenou linkou 28. listopadu nabídne Emirates tři lety denně z/do Bangkoku s cílem podpořit otevření země, do které letecká společnost létá poslední tři desetiletí. Zvýšená kapacita a letová frekvence napomůže uspokojit rostoucí poptávku cestujících z Evropy, Afriky, Blízkého východu během jejich cest do hlavního města Thajska.

Se zmírněním cestovních omezení bude Emirates obsluhovat také linky v Thajsku a dalších regionálních destinací v rámci své globální letecké sítě, která čítá více než 120 destinací, a to prostřednictvím své centrály v Dubaji. Díky dodatečným letům poskytne letecká společnost svým zákazníkům po celém světě ještě větší výběr, pohodlí i bezstarostného cestování.

Dodatečný let na palubách A380 na trase Dubaj-Bangkok a další služby plánované na této trase přes Phuket nabídnou cestujícím více než 8 600 sedadel týdně, tak aby bylo možné uspokojit rostoucí poptávku po cestách z/do Bangkoku.

Na začátku listopadu Thajsko zrušilo omezení pro mezinárodní turisty, což usnadnilo navrácení cestovního ruchu pro očkované cestovatele z více než 60 zemí bez nutnosti podstoupení karantény po příjezdu do země. Také cestující ze zemí, na které se nevztahuje výjimka, mohou cestovat do Thajsko bez nutnosti karantény, podmínkou je však prokázání se negativním PCR testem, který bude proveden při příletu do Bangkoku a dalšího povinného testu, který bude proveden šestý nebo sedmý den. Další detaily týkající se požadavků na vstup do Thajska a povinné dokumentace pro mezinárodní návštěvníky této země naleznete na webových stránkách emirates.com.

S pokračujícím rozvolňováním cestovních restrikcí po celém světě se společnost Emirates rozhodla navýšit počet destinací, které budou obsluhovány na palubách vlajkové lodi A380. V současnosti je tento letoun nasazen na linky do celkem 25 měst napříč šesti kontinenty. S rostoucí poptávkou cestujících by na konci prosince mělo toto číslo vzrůst na 28 destinací.

Letadlo Emirates A380 je mezi cestovali oblíbené především pro svůj mimořádný prostor a pohodlí. Nabízí také osobní obrazovky, které jsou největší ve své třídě, a jsou dostupné ve všech letových třídách a zajistí dokonalý zážitek z bezkonkurenční nabídky oceňovaného palubního zábavního systému ice společnosti Emirates. Zákazníci, kteří cestují v prémiových kabinách, se pravidelně vracejí díky nabízeným službám jako je palubní salonek, sklápějící sedadla v Bussiness Class, stejně tak jsou vyhledávaná soukromá apartmá a sprchové lázně ve First Class.

V prosinci 2020 představila Emirates první letoun A380 v konfiguraci čtyř letových tříd s Premium Economy Class. V listopadu tohoto roku bude mít aerolinka k dispozici šest těchto letadel s vybavenými sedadly Premium Economy a novým kabinovým interiérem.

Letecká společnost zavedla řadu opatření na zemi i na palubách svých letadel, aby cestujícím poskytla nejvyšší hygienická a bezpečností standardy. Letecká společnost rovněž uvedla do provozu tzv. bezkontaktní cestu s využitím biometrických technologií a bezdotykového odbavení, které v kombinaci s využitím mezinárodních cestovních pasů IATA Travel Pass usnadňují a zpříjemňují zákazníkům cestování letadlem.

Emirates je také lídrem v odvětví v zavádění inovativních produktů a služeb, které odrážejí potřeby cestujících v tomto dynamickém období. Společnost neustále posouvá služby pro své zákazníky na vyšší úroveň, nabídla jim ještě delší platnost letenek a štědřejší podmínky v rámci flexibilního rezervačního systému, prodloužila do dalšího oznámení platnost cestovního multirisk pojištění a svým věrným zákazníkům umožnila rovněž prodloužit platnost jejich mil Skywards a členských úrovní.

Cestujícím letecká společnost doporučuje zkontrolovat si před cestou nejnovější vládní opatření týkající se cestovních požadavků cílové destinace. Informace o vstupních požadavcích pro mezinárodní návštěvníky a rezidenty Dubaje naleznete zde.