Indulona Original spojení lidové tradice s péčí o ruce

Indulona Original je tradičním krémem na ruce více než 70 let, používaly ji naše babičky i maminky, předává se z generace na generaci. Stejně tak se předává i tradiční řemeslo. Z této myšlenky vzešlo krásné propojení tradičního krému na ruce s tradičním rukodělným řemeslem, které oslavuje naše tradice. Vánoční dárkovou kazetu Indulona tak zdobí originální a ručně malované srdce, které je plné symbolů vyjadřujících lásku, ochranu a péči.

Motiv srdce, který vychází z tradiční lidové tvorby, vytvořila pro Indulonu vlastníma rukama paní Marie Čiháková, vyhlášená tradiční malérečka z malebné vesnice na Hodonínsku, z Blatnice pod Svatým Antonínkem.

Ornamenty, které používá, nejsou malovány samoúčelně. Vycházejí z lidové symboliky a promlouvají k nám i dnes. „Pro mě osobně je charakteristický konvalinkový had, který se točí dokola. Takový je i život, chvíli směřujeme nahoru a pak zase spadneme dolů,“ zmiňuje paní Čiháková během malování symbolů.

Nejraději maluje tzv. na kalich, kde s pomocí přirovnání ke stromu znázorňuje, jak to jde v životě za sebou; v symbolice se objevují matka, děti, vnoučata, pravnoučata. Dalšími jejími oblíbenými motivy jsou také vinohrady, ovoce či krásné kroje. „Já folklorem žiju, mám doma 9 krojů, od těch nejmenších pro vnučku. Doma si pouštíme lidové písničky. Kde se co ve vsi šuchne, tam se musím podívat. Mám radost, že svoje řemeslo můžu předat dál, dceři a také vnučce, takže mám v rodině nástupce dokonce ve dvou generacích,“ dodává s úsměvem na tváři.

Srdce plné symbolů

Samotný motiv srdce znamená lásku a ochranu a modrá barva je barvou vody a péče o naše zdraví. Ústředním motivem jsou dva ptáčci, kteří se dotýkají zobáčky, znamenají lásku, péči a rodinu. Dále zde vidíme motiv granátového jablka, ten znamená ochranu bohatství a šťastný život. Růže představuje rodinu, která je šťastná a žije pospolu. Kruhový motiv představuje ochranu a je symbolem slunce, které pečuje o život a o všechny lidi. Spirála je symbolem věčného života a péče o vše živé.

Úkolem ornamentu je od pradávna ochrana, pokud se v něm vyskytuje větší množství symbolů, tím větší je ochrana majitele ornamentu, věci nebo například domu, na kterém je namalován.

Vánoční dárková kazeta Indulona

Je zdobená originálním a ručně malovaným srdcem, které je plné symbolů vyjadřujících lásku, ochranu a péči. Ornament srdce zdobí nejen samotnou kazetu, ale také bavlněnou látkovou tašku, kterou společně s krémem na ruce Original, pečujícím tekutým mýdlem Original a hydratačním tělovým mlékem Original naleznete uvnitř.

Cena vánoční dárkové kazety je 299,90 Kč.

Cena vánočního balení je 299,90 Kč.